Полезни съвети при работа от вкъщи

08/09/20 17:37 От Jobsme.bg

През последните месеци концепцията за работа от вкъщи или т.нар. home office се превърна в обичайна работна среда за много служители. Дистанционната работа има както своите предимства, така и известни недостатъци. Удобството на дома може да бъде огромен плюс за служителите, но удобствата на офиса също не са за пренебрегване. Липсата на подходящо оборудване и обособено работно място в дома може да се превърне в дискомфорт или дори пречка за ефективното изпълнение на работните ни задължения.

В тази статия сме подбрали идеи и препоръки за тези, които искат да превърнат домашния си офис в удобно и подходящо за работа място. 

Настанете се удобно

Да работим излегнати на дивана с лаптоп в скута звучи като истинско блаженство. На практика обаче това е една от най-неефективните и неудобни пози за работа. Важно е да сте седнали удобно, за да избегнете болки и изкривявания в кръста. Компютърът трябва да е поставен на бюро или маса с подходящата височина. Ако не разполагате с такова, можете да използвате кухненската маса. 

Столът също е от огромно значение, но не всеки разполага с офис стол у дома. В момента на пазара се предлагат среден клас столове на ниски цени, както и отделни анатомични облегалки, които можете да прикрепите към всеки стол. 

Не подценявайте и качеството на осветлението, защото може да се отрази на зрението ви, особено в съчетание със светлините от екрана. По възможност се настанете в близост до прозорец, на естествена слънчева светлина. 

Обособете своя кът за работа от вкъщи, така че да ви бъде удобно, но и приятно.

Техническо оборудване

Лаптопът е изключително удобно средство за персонални нужди, но за работа настолният компютър си остава незаменим. Удобна клавиатура, мишка, мощен процесор, голям монитор (а в някои случаи и повече от един монитор) трудно биха могли да бъдат заменени от един лаптоп. В зависимост от възможностите ви и нуждите на бизнеса, можете да подобрите оборудването си при работа от вкъщи и без да си набавяте всички тези неща.

Ако имате нужда от по-голям екран, но не разполагате с монитор, можете да използвате телевизора си. Повечето съвременни устройства имат изход за HDMI кабел, с който можете бързо и лесно да включите лаптопа към телевизора си.

Ако компютърът ви работи добре, но не разполага с нужната памет или бързина, можете да подобрите тези му показатели чрез външно устройство. Външният хард диск е добър вариант при липса на достатъчно пространство за съхранение на файловете. Също така е удобен и сигурен вариант да запазите информацията от компютъра си в случай на технически проблем. SSD дисковете пък ще увеличат производителността дори на по-стари устройства и ще подобрят значително скоростта.

Интернет връзка

Ако не само вие работите от вкъщи или използвате домашния интернет на няколко устройства, то може да се нуждаете от подобрение на интернет връзката. В последните месеци телекомуникационните компании вложиха усилия за подобряване на условията и скоростта на предлаганите от тях услуги. Дори да сте доволни от услугите си към момента, ви съветваме да проверите тези промоционални условия, защото може да се окажат по-изгодни и благоприятни за вас.Още статии

Оптимизмът в оценките за иновационните процеси в България – реален или изкуствено надут?
21/10/21 1:21 От Любомир Атанасов
С наближаването на края на годината от страна на някои солидни организации, сред които и влиятелната „Forbes България“, прозвучаха определения за 2020-та като „годината на иновациите“. Според това, трябва да признаем, доста оптимистично определение, „почти всички“ компании са преминали успешно ... ...

Сред топ 50 на най-бързо развиващите се ИТ компании в Централна и Източна Европа има три български
21/10/21 1:21 От Jobsme.bg
В класацията на най-бързо развиващите се технологични компании в Централна и Източна Европа българските компании "CourseDot", "Storpool" и "CloudCart" се класираха съответно на 13, 46 и 50 място за 2020 г.  Deloitte „Technology Fast 50” Престижната регионална класация на Deloitte за ... ...

Българска компания предоставя софтуерно решение за повишаване на лоялността на клиентите
21/10/21 1:21 От Jobsme.bg
Българските онлайн търговци са много щастливи да приемат нови решения и методи, които да им помогнат да създадат повече продажби. Основателят на софтуерната компания Cintelly Георги Сердаров, коментира това в "Подкаст актуализация на Bloomberg TV Bulgaria". Неговата компания поддържа софтуер, който ... ...


Реклами