Българска компания предоставя софтуерно решение за повишаване на лоялността на клиентите

11/11/20 0:35 От Jobsme.bg

Българските онлайн търговци са много щастливи да приемат нови решения и методи, които да им помогнат да създадат повече продажби. Основателят на софтуерната компания Cintelly Георги Сердаров, коментира това в "Подкаст актуализация на Bloomberg TV Bulgaria".

Неговата компания поддържа софтуер, който предоставя анализ на потребителски данни и решения за повишаване на лоялността на клиентите.

Според Сердаров причината за създаването на програма за лоялни клиенти не е да се дават повече награди и привилегии на лоялни клиенти, а да се следи за тяхното поведение и поръчки.

В този случай, по думите му, обект на анализ е „ценна информация“, като честотата на поръчките на тези хора, количеството изразходвани пари, обратна връзка с клиентите, нови клиенти и т.н.

Сердаров каза, че ако се използва правилно "тази информация може да се превърне в компас за разработване и формулиране на стратегия,  както в краткосрочен, така и в дългосрочен план“.

Според него привличането на нови клиенти е особено скъпа работа, свързана със скъпи разходи за реклама. Новите клиенти обаче обикновено не се задържат по-дълго, а правят една или две поръчки. Оптимизирането на отношенията с лоялни клиенти е довело до увеличаване на продажбите.

Той и още четирима души стоят зад Cintelly, но компанията търси нови служители, с които да разширят екипа си, особено в продажбите, подкрепата и комуникацията с клиентите.

За разлика от много компании, страдащи от Covid-19 кризата, тази българска компания постига успех през последните месеци.

„Пандемията е като нашия катализатор. В такава икономическа криза много компании и търговци на дребно започнаха да обмислят как да оптимизират и увеличат продажбите.

Най-евтиният начин е да се съсредоточите върху своите лоялни клиенти и клиентите, които познават вашия бизнес. Това е най-лесният и евтин начин за привличане на тяхното внимание “, заяви Сердаров.Още статии

Оптимизмът в оценките за иновационните процеси в България – реален или изкуствено надут?
27/05/22 15:48 От Любомир Атанасов
С наближаването на края на годината от страна на някои солидни организации, сред които и влиятелната „Forbes България“, прозвучаха определения за 2020-та като „годината на иновациите“. Според това, трябва да признаем, доста оптимистично определение, „почти всички“ компании са преминали успешно ... ...

Сред топ 50 на най-бързо развиващите се ИТ компании в Централна и Източна Европа има три български
27/05/22 15:48 От Jobsme.bg
В класацията на най-бързо развиващите се технологични компании в Централна и Източна Европа българските компании "CourseDot", "Storpool" и "CloudCart" се класираха съответно на 13, 46 и 50 място за 2020 г.  Deloitte „Technology Fast 50” Престижната регионална класация на Deloitte за ... ...

Най-мащабната слънчева и вятърна ферма в света я разработват българи
27/05/22 15:48 От Jobsme.bg
Най-мащабната слънчева и вятърна ферма в света, която е с прогнозна стойност от $36 млрд., ще изнася водород от Азия към Австралия. Този мегапроект разположен в Западна Австралия на Energy Hub (AREH ) бе подкрепен в края на октомври месец ... ...


Реклами