Какво да очакваме от дистанционното интервю за работа?

12/08/20 16:16 by Jobsme.bg

Дистанционните интервюта определено не са новост в процеса на наемане на нови служители, особено в такъв момент. Този процес улеснява наемането на нови служители и същевременно дава възможност на HR отделите да успеят да интервюират повече кандидати в по-кратки срокове. За много компании, които наемат в международен план, дистанционните интервюта премахват необходимостта от пътуване за самото интервю и съответните разходи към него.

В света, в който живеем в момента обаче, видео интервютата се превърнаха в новата норма. Дали това е временна необходимост, която ще изчезне, след като се върнем към нормалния си живот или началото на нова ера в процеса на наемане, само времето може да покаже.

Ето някои от съветите ни за дистанционно интервю:

Основните правила за интервю все още важат! Макар и да не сте лице в лице с интервюиращия, трябва винаги да се придържате към основните правила за традиционно интервю. 

С други думи: напишете си домашното, проучете компанията; покажете правилно отношение и мотивация защо тази позиция е за вас; покажете как предишният ви трудов опит би могъл да ви бъде от полза.

Бъдете подготвени технически. Уверете се, че имате стабилна интернет връзка и необходимите условия за провеждане на интервюто.

Изберете тихо, спокойно и светло място в дома си, където да можете да разговаряте, без да бъдете прекъсвани и разсейвани. Облечете се подходящо, както бихте се облекли за интервю лице в лице и според профила на компанията.

Бъдете уверени, говорете ясно и спокойно и не показвайте притеснение.

Дори ако смятате идеята за видео интервю предизвикателна и се притеснявате, че вашите умения няма да бъдат забелязани от интервюиращия или личността ви няма да блесне в пълна сила, помислете за плюсовете на дистанционното интервю.

Интервюто се провежда на ваша територия. Можете да се подготвите и да се настаните удобно в собствения си дом. Няма нужда да губите време в път до офиса на работодателя, да бързате или да се притеснявате дали ще пристигнете на време. 

 

Късмет!

 More articles

Оптимизмът в оценките за иновационните процеси в България – реален или изкуствено надут?
29/09/21 2:16 by Любомир Атанасов
С наближаването на края на годината от страна на някои солидни организации, сред които и влиятелната „Forbes България“, прозвучаха определения за 2020-та като „годината на иновациите“. Според това, трябва да признаем, доста оптимистично определение, „почти всички“ компании са преминали успешно ... ...

Сред топ 50 на най-бързо развиващите се ИТ компании в Централна и Източна Европа има три български
29/09/21 2:16 by Jobsme.bg
В класацията на най-бързо развиващите се технологични компании в Централна и Източна Европа българските компании "CourseDot", "Storpool" и "CloudCart" се класираха съответно на 13, 46 и 50 място за 2020 г.  Deloitte „Technology Fast 50” Престижната регионална класация на Deloitte за ... ...

Българска компания предоставя софтуерно решение за повишаване на лоялността на клиентите
29/09/21 2:16 by Jobsme.bg
Българските онлайн търговци са много щастливи да приемат нови решения и методи, които да им помогнат да създадат повече продажби. Основателят на софтуерната компания Cintelly Георги Сердаров, коментира това в "Подкаст актуализация на Bloomberg TV Bulgaria". Неговата компания поддържа софтуер, който ... ...


Advertisements