Работа по морето през лято 2020

30/06/20 13:54 by Станислава Иванова

С настъпването на лятото и всичките неясноти около туризма, във връзка с пандемията от Ковид 19, неизменно се появява и въпросът: „Ще се предлага ли работа по морето този сезон?“ Отговорът, оказва се е „да“. Сезонна работа вече се предлага в общините Бургас, Варна, Поморие, Приморско, Царево, Несебър.

Търсят се основно:

·       Готвачи;

·       Бармани и сервитьори;

·       Домакини и икономи;

·       Продавачи;

·       Чистачи и миячи на автомобили;

 

Работа в хотел през лято 2020 – мисията е възможна

 

Търсещите работа в хотел могат да кандидатстват за камериерки, бармани, помощници за приготвяне на храна.

Според противоепидемичните мерки, всеки хотел трябва да разполага с изолатор и при евентуален случай на коронавирус туристът да бъде изолиран в него до пристигането на лекарски екип. Министърът на туризма Николина Ангелкова вече обяви, че при доказан случай на коронавирус няма да бъде затварян целият хотел.

Налаганите досега мерки като дистанция и дезинфекция, остават в сила.

Всяко място за настаняване трябва да изготви специален дневник за проведените хигиенни мероприятия, в който се записват дата, час, използван дезинфектант, служител, който е почиствал и т.н.

Хотелите също така трябва да осигурят достатъчно количество маски, както за персонала си, така и за гостите. Служителите трябва да разполагат и с ръкавици за еднократна употреба, средства за дезинфекция на ръцете, както и защитни очила, които да използват при нужда. Всеки хотел трябва да определи максималния брой гости, които може да приеме, така че да спази изискванията на здравните власти, за дистанция и високо ниво на хигиена.

Доставчиците на храна, напитки и консумативи в хотела също трябва да носят лични предпазни средства.

В стаите и фоайетата на видно място трябва да бъдат поставени послания към гостите на различни езици – как правилно да си мият ръцете, как се поставя и сваля маската, инструкции за спазване на физическа дистанция.

Броят на служителите в стаите за почивка, съблекални и други общи помещения, трябва да бъде малък, а въпросните стаи да се използват по график, като работниците спазват физическа дистанция от поне 1.5 м. помежду си.

Дозатори с дезинфектанти за ръце трябва да бъдат поставени на входа на обекта както и на други видни места – на рецепцията, пред асансьора, в обектите за хранене и развлечение.

Дезинфекция на всеки час трябва да се прави на общи тоалетни, асансьори, дръжки на врати.

Престоят на гостите на рецепция трябва да е възможно най-кратък и да не се допуска струпване на хора. Насърчава се плащането с карта, вместо с пари в брой.

 

Работа в Бургас през лято 2020

Област Бургас е силно зависима икономически от туризма. В нея се осъществява 40% от масовия туризъм в страната. Освен характерния морски туризъм, в област Бургас се осъществяват още селски, културен и екотуризъм.

Пандемията от Ковид 19 неизменно ще засегне цялото Черноморие и ще доведе до по-слаб туристически сезон, но намирането на работа в Бургас през това лято, все пак е възможно. Търсят се основно хора, заети в хотелиерството и ресторантьорството, както и в секторите „Търговия“ и „Логистика“.

Скорошно мащабно изследване в Бургас показа, че под 1% от хората са се срещали с коронавируса. Така главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви Бургас за сигурно и чисто място за почивка. Той допълни още, че докладът с резултатите ще бъде преведен на 4 езика и изпратен до чуждите посолства у нас, както и до нашите в чужбина. Вече са пристигнали и първите туристи с чартърни полети, така че надеждите са, че макар и по-слаб, туристически сезон в Бургас, ще има.

 More articles

Оптимизмът в оценките за иновационните процеси в България – реален или изкуствено надут?
29/09/21 2:12 by Любомир Атанасов
С наближаването на края на годината от страна на някои солидни организации, сред които и влиятелната „Forbes България“, прозвучаха определения за 2020-та като „годината на иновациите“. Според това, трябва да признаем, доста оптимистично определение, „почти всички“ компании са преминали успешно ... ...

Сред топ 50 на най-бързо развиващите се ИТ компании в Централна и Източна Европа има три български
29/09/21 2:12 by Jobsme.bg
В класацията на най-бързо развиващите се технологични компании в Централна и Източна Европа българските компании "CourseDot", "Storpool" и "CloudCart" се класираха съответно на 13, 46 и 50 място за 2020 г.  Deloitte „Technology Fast 50” Престижната регионална класация на Deloitte за ... ...

Българска компания предоставя софтуерно решение за повишаване на лоялността на клиентите
29/09/21 2:12 by Jobsme.bg
Българските онлайн търговци са много щастливи да приемат нови решения и методи, които да им помогнат да създадат повече продажби. Основателят на софтуерната компания Cintelly Георги Сердаров, коментира това в "Подкаст актуализация на Bloomberg TV Bulgaria". Неговата компания поддържа софтуер, който ... ...


Advertisements